Ontmoet het team

Net als onze missie om ‘te verbeteren’ verwachten we van onze medewerkers diezelfde ambitie. Om voor onze klanten en in je dagelijks werk het maximale eruit te halen en te zorgen dat waar Blygold LAB aan het werk is, ook daadwerkelijk verbetering zichtbaar en merkbaar is.

Onze medewerkers

Bart Vollenbroek
Bart VollenbroekBinnendienst Medewerker
Als Binnendienst Medewerker doe ik veel verschillende werkzaamheden. Zo ben ik verantwoordelijk voor het maken van rapportages voor keerklepcontroles, voor de verzending van AOT-onderdelen, zie ik erop toe dat onze meetapparatuur regelmatig gekalibreerd wordt en dat alle data op de juiste manier in ons ERP-systeem staan.
Benik Toranjan
Benik ToranjanLegionella Preventie Medewerker
Ik werk nog maar kort bij Blygold LAB, maar het bevalt mij heel erg goed. Het leukste vind ik toch het contact met de mensen: met opdrachtgevers, met medewerkers en met bijvoorbeeld bewoners van de zorginstellingen waar we komen. Voor hen doe je het.
Gert-Jan Schoofs
Gert-Jan SchoofsLegionella Preventie Medewerker
Omdat ik altijd op locatie werk – bij onze klanten – ben ik altijd onderweg en maak ik veel kilometers. Dan doe ik keerklepcontroles, neem ik watermonsters, meet ik de luchtkwaliteit en inspecteer ik de luchtkanalen. Al deze werkzaamheden hebben maar een doel: de gezondheid van de medewerkers die daar werken of bewoners die daar verzorgd worden, te verbeteren.
Jelle Schiks
Jelle SchiksAdviseur Luchtkwaliteit
Luchtkwaliteit wordt voor mensen – en dus ook voor bedrijven – steeds belangrijker. Als Adviseur Luchtkwaliteit help ik bedrijven hiermee, verricht ik metingen (o.a. luchtkwaliteit, microbiologisch), geef ik advies en los ik eventuele problemen op, zoals gezondheidsklachten van medewerkers.
Jiska van den Berg
Jiska van den BergPlanner/Werkvoorbereider
Een planning die onmogelijk lijkt, mogelijk maken’: als planner/werkvoorbereider is dat in een notendop mijn belangrijkste taak, elke dag opnieuw. Daarbij doe ik vanzelfsprekend een groot beroep op mijn collega’s en op onze klanten: het contact – en het samenspel – met hen vormt de sleutel tot succes.
Johan Feijen
Johan FeijenLegionella Preventie Adviseur i.o.
Wat onze klanten bindt is dat ze minimaal een zorgplicht hebben en dus verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het leidingwater. Daarom luidt hun terugkerende vraag: wat kunnen we hier doen op het gebied van Legionallapreventie, gezondheid en veiligheid om deze kwaliteit te borgen? Om hen individueel te helpen, kom ik telkens met hapklare oplossingen die voldoen aan de wettelijke eisen, maar met name in hun specifieke situatie het beste resultaat opleveren.
Judith Scherrenberg-Smit
Judith Scherrenberg-SmitAdministratief Medewerkster
Al 23 jaar voel ik mij bij Blygold op mijn plek, of beter gezegd: thuis. Want hier word ik gewaardeerd, hier heb ik leuke collega’s en hier heb ik leuk werk. Dat zijn administratieve werkzaamheden, zoals het uitwerken van rapportages en de uitvoering van een stuk werkvoorbereiding voor mijn collega’s. Maar het meest blij word ik van mijn collega’s en van het contact met de klant.
Karen de Wit-Bos
Karen de Wit-BosKwaliteitsmanager
Bij Blygold willen we de hoogste kwaliteit leveren: in producten en diensten, in processen en in medewerkers. Daarom ben ik als Kwaliteitsmanager continu bezig met vastleggen en beheren, maar ook met vernieuwen en verbeteren.
Maarten van Dam
Maarten van DamLegionella Preventie Adviseur
Matthijs Westerlaken
Matthijs WesterlakenVestigingsmanager
Als vestigingsmanager geef ik leiding aan een onafhankelijk onderzoekslaboratorium dat zich bezighoudt met de kwaliteit van lucht en water. Als Blygold LAB helpen we organisaties op weg naar een gezond binnenklimaat. Dat doen we met metingen en wetenschappelijke data, maar ook praktisch, in de vorm van een rapportage en een helder en leesbaar advies.
Michiel Hoffman
Michiel HoffmanTechnisch Adviseur
Klanten helpen, daar word ik blij van. Dus lossen wij hun problemen op. Maar zo simpel is het in de praktijk vanzelfsprekend niet. De eerste stap is te achterhalen wat precies het probleem is en wat de oorzaak is. Dat in ons werk vaak het accent ligt op expertise en zorgvuldigheid is terecht, maar zorgvuldigheid in communicatie is minstens zo relevant!
Puck Woolthuis
Puck WoolthuisVGM-functionaris
Als VGM-functionaris ondersteun ik Blygold op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Dit doen we vanzelfsprekend aan de hand van de VCA-norm, vastgelegd in een lijst met aandachtspunten en werkmethoden.
Suzanne Verhoef
Suzanne VerhoefAdministratief Medewerkster
Sinds het begin van de zomer werk ik bij Blygold. Hier houd ik mij bezig met het administreren van bemonsteringen en rapportages, tot het beantwoorden van telefoontjes en e-mails. Vooral dat laatste: het contact met de klant, is het leukst.
Theo Last
Theo LastLegionella Preventie Adviseur
Victor van Veen
Victor van VeenMedewerker Beheer Installaties
Ik werk al 14 jaar voor Blygold, waarvan de laatste 5 ½ jaar voor Blygold LAB. Ik ben druk met het nemen van watermonsters, het uitvoeren van keerklepcontroles en het onderhoud aan de AOT. Wat mij zo bevalt aan Blygold is de vrijheid die je hebt, de onderlinge sfeer tussen collega’s, maar ook deze diversiteit aan werkzaamheden!

Historie

In 1989 is het Europees Milieu en Advies Centrum (EMAC) opgericht. Een de voornaamste werkzaamheden van EMAC in die tijd was het Milieu Zorgsysteem; het milieuvriendelijker maken van werkproces en afvalstromen en onderzoek naar Sick Building Syndrome.

In 2002 is EMAC overgegaan in Blygold Laboratories. Blygold Laboratories is een aparte B.V. binnen de Blygold Nederland Groep, welke bestaat uit Blygold Nederland, Blygold Schiphol en Blygold Laboratories.

Onze missie is het streven naar een gezond binnenklimaat en veilig water in woon- en werkomgevingen. Dit willen wij bereiken door hoogwaardige dienstverlening, onafhankelijke onderzoeksresultaten en het beste advies voor uw situatie.

Kwaliteit

Kwaliteit bij Blygold Laboratories betekent dat onze diensten en producten in alle opzichten voldoen aan de verwachtingen van de klant.

Om dit prestatieniveau te behouden gebruiken wij een managementsysteem op basis van de normen ISO 9001 en VCA**. Hiermee kunnen wij het kwaliteitsniveau van onze organisatie, werkprocessen en laboratorium procedures waarborgen. Procedures worden uitgevoerd, zoals beschreven in de masterhandboeken ISO/VCA. Door het formuleren van kwaliteitsdoelen worden kaders en richting aangegeven en verduidelijkt. Door middel van toetsbare kwaliteitsdoelstellingen wordt de organisatie voortdurend gemeten en geoptimaliseerd.

Voor het opstellen van Legionella risicoanalyses en beheersplannen zijn wij BRL6010 gecertificeerd.

Al onze bemonstering- en meetapparatuur wordt jaarlijks gekalibreerd volgens internationaal herleidbare normen en standaarden.