Historie

In 1989 is het Europees Milieu en Advies Centrum (EMAC) opgericht. Een de voornaamste werkzaamheden van EMAC in die tijd was het Milieu Zorgsysteem; het milieuvriendelijker maken van werkproces en afvalstromen en onderzoek naar Sick Building Syndrome.

In 2002 is EMAC overgegaan in Blygold Laboratories. Blygold Laboratories is een aparte B.V. binnen de Blygold Nederland Groep, welke bestaat uit Blygold Nederland, Blygold Schiphol en Blygold Laboratories.

Onze missie is het streven naar een gezond binnenklimaat en veilig water in woon- en werkomgevingen. Dit willen wij bereiken door hoogwaardige dienstverlening, onafhankelijke onderzoeksresultaten en het beste advies voor uw situatie.

Kwaliteit

Kwaliteit bij Blygold Laboratories betekent dat onze diensten en producten in alle opzichten voldoen aan de verwachtingen van de klant.

Om dit prestatieniveau te behouden gebruiken wij een managementsysteem op basis van de normen ISO 9001 en VCA**. Hiermee kunnen wij het kwaliteitsniveau van onze organisatie, werkprocessen en laboratorium procedures waarborgen. Procedures worden uitgevoerd, zoals beschreven in de masterhandboeken ISO/VCA. Door het formuleren van kwaliteitsdoelen worden kaders en richting aangegeven en verduidelijkt. Door middel van toetsbare kwaliteitsdoelstellingen wordt de organisatie voortdurend gemeten en geoptimaliseerd.

Voor het opstellen van Legionella risicoanalyses en beheersplannen zijn wij BRL6010 gecertificeerd.

Al onze bemonstering- en meetapparatuur wordt jaarlijks gekalibreerd volgens internationaal herleidbare normen en standaarden.

Het team

Matthijs Westerlaken
Matthijs WesterlakenVestigingsmanager
Judith Scherrenberg - Smit
Judith Scherrenberg - SmitAdministratief Medewerkster
Karen de Wit-Bos
Karen de Wit-BosVGMK manager
Bart Vollenbroek
Bart VollenbroekBinnendienst Medewerker
Theo Last
Theo LastLegionella Preventie Adviseur
Victor van Veen
Victor van VeenMedewerker Beheer Installaties
Maarten van Dam
Maarten van DamLegionella Preventie Adviseur