Glycol wordt vaak gebruikt als antivries. In auto’s, maar ook bij tal van koel- en verwarmingssystemen. Met de winter voor de deur, is de kans op bevriezing van airconditioningssystemen nadrukkelijk aanwezig, zeker als uw koelmachine of luchtbehandelingskast buiten staat. Om te voorkomen dat leidingen, maar vooral ook warmtewisselaars kapot vriezen, verzorgt Blygold LAB een glycol-analyse.

Hierbij wordt de vorstbeschermingsgraad van het glycol in het koelwater vastgesteld. Aangezien deze vloeistof in de loop der jaren in kwaliteit achteruit gaat en zurig wordt, is het noodzakelijk deze analyses regelmatig uit te laten voeren. U weet dan zeker of uw installatie tegen de vorst beschermd is en dus niet ten prooi valt aan een lekkage of nog erger: plotselinge uitval!

Tijdens zo’n controle, staat de vorstbescherming en kwaliteit van het glycol centraal. Blygold Lab kan deze analyseren op de volgende parameters:

– gewichtspercentage glycol
– vorstbescherming
– zuurgraad (pH)
– ijzer
– koper
– neerslag
– kleur

Om vast te stellen welke soort glycol in uw installatie gebruikt is, om bijvoorbeeld de installatie bij te vullen of te het glycol te vervangen, kan een glycol typering worden uitgevoerd. Bij dit onderzoek wordt geanalyseerd op de volgende soorten glycol:

– 1,2 propyleenglycol
– 1,3 propyleenglycol
– Diethyleenglycol
– Monoethyleenglycol
– Triethyleenglycol
– Tripropyleenglycol

Voorkom uitval door bevriezing!

Benieuwd hoe uw installatie er voor staat? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte: lab@blygold.nl  of bel ons via 030-6344340. We helpen u graag!