De vakantie staat voor de deur! Scholen, sportcomplexen en diverse kantoren sluiten voor een langere periode hun deuren. In deze gebouwen stroomt wekenlang dus geen water.

En bij langdurige stilstand van water – zeker als de temperatuur ervan boven de 25°C is – is de kans groot op groei van de legionellabacterie. En op aanwezigheid van deze bacterie in uw drinkwaterleiding zit u niet te wachten. Daarom doet u er volgens onze legionella preventie-adviseurs verstandig aan een aantal maatregelen te treffen, zodat u zonder problemen na de zomer gebruik kunt maken van veilig drinkwater.

Onderzoek toont elk jaar opnieuw aan dat het aantal legionellabesmettingen na de vakantie opvallend groot is. Dat heeft vanzelfsprekend te maken met de vakantiestop. In gebouwen waar 3 tot 6 weken nauwelijks water wordt gebruikt, is het risico op legionella nadrukkelijk aanwezig.

Twee belangrijke tips:

1. Spoel de tappunten elke week door met warm- en koud water
2. Lukt dit niet, zorg er dan voor dat je bij de heringebruikname de drinkwaterinstallatie volledig doorspoelt en voorkom dat het water vernevelt. Houd de sproeikop onder water in een emmer of haal het sproeistuk van de kraan. Doe dit in combinatie met een korte thermische desinfectie en zorg ervoor dat je voor ingebruikname van de installatie een aantal monsters laat afnemen.

U kunt dit spoelen zelf doen. Maar twijfelt u en wilt u liever dat wij het doen? Neem contact met ons op!