U weet misschien dat het binnenklimaat in de meeste basisscholen ernstig tekort schiet. Maar in kantoren is er vaak ook sprake van vervuiling en een slechte luchtkwaliteit. Het gevolg? Medewerkers zijn regelmatig ziek en presteren onvoldoende. Dat kan anders…

Wekelijks voeren wij visuele inspecties uit voor klanten.

Luchtbehandeling systemen zijn essentieel om schone lucht in het gebouw te krijgen en spelen hiermee een cruciale rol in de luchtkwaliteit in de woon- en werkomgeving. Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot verslechterde werkprestaties of ziekteverzuim. Luchtbehandeling systemen, waaronder de luchtbehandelingskast en het kanalenstelsel kunnen in de loop der jaren vervuild raken.

Wij inspecteren de kanalen van het luchtbehandelingssysteem door middel van endoscopisch onderzoek. Afhankelijk van de vraagstelling en of klachten kunnen wij inspecties uitvoeren van de luchttoevoer kanalen, afvoer- en/of retourkanalen en de luchtbehandelingskast. Om toegang te krijgen tot de kanalen boren wij op strategische gekozen punten gaten van Ø 20mm. Onze endoscoop maakt gebruik van verlichting met zeer hoge lichtopbrengst waarmee hoge kwaliteit foto’s gemaakt kunnen worden.

De foto’s worden samen met onze bevindingen, conclusies en adviezen in een rapportage verwerkt. De visuele inspectie kan zeer goed worden gecombineerd met microbiologisch onderzoek en/of contact monsters om een nog completer beeld te krijgen van de hygiënische staat van uw installatie.

Als u een schoon en veilig werkklimaat wilt, begint dat met inzicht. Blygold Lab helpt u hierbij.