Visuele inspectie luchtbehandeling 

Luchtbehandeling systemen zijn essentieel om schone lucht in het gebouw te krijgen en spelen hiermee een cruciale rol in de luchtkwaliteit in de woon- en werkomgeving. Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot verslechterde werkprestaties of ziekteverzuim. luchtbehandeling systemen, waaronder de luchtbehandelingkast en het kanalenstelsel kunnen in de loop der jaren vervuild raken.

Veel voorkomende vervuiling in kanalen systemen is stof, slijtageproducten van de luchtbehandelingkast, (isolatie) vezels en zelfs organisch materiaal zoals insecten en micro-organismen. Normaliter wordt de luchtbehandelingkast jaarlijks onderhouden door filters te vervangen en de luchtbehandelingkast te reinigen, het kanalenstelsel krijgt vaak minder aandacht. Om vast te stellen wat de hygiënische staat van het kanalenstelsel is kan deze visueel worden geïnspecteerd.

Wij inspecteren de kanalen van het luchtbehandelingsysteem door middel van endoscopisch onderzoek. Afhankelijk van de vraagstelling en of klachten kunnen wij inspecties uitvoeren van de luchttoevoer kanalen, afvoer- en/of retourkanalen en de luchtbehandelingkast. Om toegang te krijgen tot de kanalen boren wij op strategische gekozen punten gaten van Ø 20mm. Onze endoscoop maakt gebruik van verlichting met zeer hoge lichtopbrengst waarmee hoge kwaliteit foto’s gemaakt kunnen worden.

De foto’s worden samen met onze bevindingen, conclusies en adviezen in een rapportage verwerkt. De visuele inspectie kan zeer goed worden gecombineerd met microbiologisch onderzoek en veeg / plakmonsters om een nog completer beeld te krijgen van de hygiënische staat van uw installatie.

Luchtonderzoeken van Blygold Lab

Onze experts zijn kundig en bevoegd in het uitvoeren van allerlei verschillende luchtonderzoeken. Op basis van uw klachten, vermoedens en aanvullende vragen van onze kant, creëren wij een klachtprofiel en kunnen we een passend binnenmilieu onderzoek in gang zetten.

Veelgestelde vragen over luchtkwaliteit

Wat is stikstofdioxide? Wat is fijnstof? Wat zijn de gezondheidseffecten van luchtverontreiniging? Is het zinvol om meer te ventileren? Dit zijn enkele vragen waar we in onze rubriek FAQ een antwoord op geven.

Wilt u graag meer weten over microbiologisch luchtonderzoek of onze overige dienstverlening op het gebied van luchtonderzoek? Neem dan contact op met een van onze specialisten. We helpen u graag.

Interesse in een visuele inspectie luchtbehandeling?