Microbiologisch luchtonderzoek 

Micro-organismen zijn overal aanwezig, maar kunnen in de gebouwde omgeving de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden.

Diverse micro-organismen kunnen in hoge concentraties klachten veroorzaken met als gevolg verslechterde werkprestaties of zelfs ziekteverzuim. Voorbeelden van klachten zijn allergische reacties, klachten aan de luchtwegen, irritaties aan de ogen en vermoeidheid.

Wij onderzoeken op de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en gisten in de lucht. Dit kan niet alleen worden uitgevoerd naar aanleiding van klachten maar ook als periodieke preventieve controle.

Ook oppervlakken kunnen wij bemonsteren om vast te stellen of er sprake is van microbiologische vervuiling. Zowel werkplekken als bemonsteringen in het luchtbehandelingsysteem.

Ons deskundig personeel voert bij u op locatie de bemonsteringen uit en de analyses worden in ons eigen laboratorium op kweek gezet. Wij rapporteren de resultaten aan de hand van geldende normen en richtlijnen en in ons advies bieden wij praktische oplossingen.

Door alle werkzaamheden in eigen beheer uit de voeren bent u verzekerd van het beste advies en deskundigheid op het gebied van luchtkwaliteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een microbiologisch luchtonderzoek?

Luchtonderzoeken van Blygold Lab

Onze experts zijn kundig en bevoegd in het uitvoeren van allerlei verschillende luchtonderzoeken. Op basis van uw klachten, vermoedens en aanvullende vragen van onze kant, creëren wij een klachtprofiel en kunnen we een passend binnenmilieu onderzoek in gang zetten.

Veelgestelde vragen over luchtkwaliteit

Wat is stikstofdioxide? Wat is fijnstof? Wat zijn de gezondheidseffecten van luchtverontreiniging? Is het zinvol om meer te ventileren? Dit zijn enkele vragen waar we in onze rubriek FAQ een antwoord op geven.

Wilt u graag meer weten over microbiologisch luchtonderzoek of onze overige dienstverlening op het gebied van luchtonderzoek? Neem dan contact op met een van onze specialisten. We helpen u graag.

Interesse in een microbiologisch luchtonderzoek?